The Legend of Zelda: Breath of the Wild

posted in: poster | 0

Detta spel lanserades året 2017 till spelkonsolerna Nintendo Switch och Nintendo Wii och har blåst liv i Nintendos spelmaskiner på nytt. Nintendo har åkt en bergochdalbana när det gäller sina spelkonsoler under flera år eftersom att de hade svårt att konkurrera med favoriterna Xbox och Playstation en längre tid, men nu har de tänkt om och lanserat sina nya spelkonsoler som heter Switch och Wii U. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är lika fångande som när man spelar för pengar.

Nyhet – öppen spelvärld

Nu har Nintendo lanserat ett nytt Zelda-spel i en öppen spelvärld som möjliggör helt nya sätt att upptäcka spelets värld eftersom de ursprungliga spelen alltid har varit statiska i mångt och mycket, och du har varit tvungen att följa olika banor så som spelutvecklaren förutbestämt åt dig.

Nu när öppna spelvärldar har blivit allt mer populära har spelutvecklaren tagit steget i lanseringen av The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Spelet har ungefär samma handling som de andra i serien, men det är inte det som gör detta spel bra. Möjligheten till att gå omkring som huvudkaraktären Link i en öppen spelvärld och interagera med det precis hur du känner för det är en häftig känsla. Du behöver alltså inte beta av uppdrag statiskt och enformigt utan du bestämmer helt själv hur du vill gå vidare i spelet.

Spelet och dess funktioner

I spelets början vaknar Link upp efter att ha sovit i 100 år och han har inget minne, inga vapen och till ett apokalyptiskt Hyrule. Ju mer du som spelare utforskar Hyrule desto mer minnen väcks till liv hos Link och fler vapen hittas. Faktiskt en av de största skillnaderna mot tidigare spel, att det finns fler vapen.

I spelet kan du dessutom hoppa från höga höjder, flyga med ett segel och mycket mer. Du kan även ladda ner DLC eller Downloadable Content för att förlänga spelupplevelsen mot en summa pengar.

Miljonupplagor

Spelutvecklaren Nintendo sålde över 6 miljoner spel till Nintendo Switch och 1 miljon till Nintendo Wii-maskinen och spelet är numera rankat som ett av de bästa spelen i världen av flera kritiker.