Huvudkaraktärerna i Zelda-serien

posted in: poster | 0

Spelserien som handlar om prinsessan Zelda kretsar mycket kring huvudkaraktären Link, hans fiende Ganon eller Ganondorf, Navi som är en fe, Midna som är en prinsessa, samt Octorok som är en bläckfisk och som ofta syns som en av huvudfienderna i alla äventyr som Link är delaktig i.

  • Link är en figur som oftast är klädd i grön tunika och det är han som gör alla hjälte uppdrag. Men hans person förändras och återföds i de olika spelen.
  • Ganon är den onda versionen av Gananodorf och gestaltas oftast som gris.
  • Navi är en fe som omgärdas av ett blått ljus. Hon slår ofta följe med Link och ger goda råd och tips.
  • Midna är en prinsessa som blivit förvandlad och som hjälper Link i ett av spelen att återförvandlas från varg. I gengäld hjälper Link Midna att återfå sitt rike.
  • Octrok är som ovan nämndes en bläckfisk och finns i nästan alla spel. Han kan gå på land precis som övriga bläckfiskar som alla slutar på ändelsen -rok.

Andra fiender som Link möter i spelserien heter Agahnim som är en ond trollkarl som släpper ut Ganon ur det mörka fängelset i spelet A Link To The Past. Som du kanske kan se när du läser denna artikel finns det en hel del karaktärer att bekanta sig med i spelet, och oavsett om det är en fiende eller en vän spelar alla karaktärer en roll i de olika spelen.

Spelutvecklaren Nintendo

Några av de mest kända spelen som någonsin utvecklats kommer från Nintendo och de ligger bakom Zelda-serien. När man har ett så populärt och välkänt företag i ryggen blir det ofta så att spelen blir till folkkära favoriter och Zelda kan vara ett av de mest framgångsrika spelen någonsin på grund av allt som det erbjuder. För det första så har den lanserats om och om igen under flera år till nya speltitlar, men den har även en trogen skara av följare som dyrkar spelen då de är så välgjorda både grafiskt och innehållsmässigt.